Random blog van een gestoord meisje.

Viva la Franceeee.

Frankrijk. Een tof land. Een land waarin mensen een van de meest coole talen spreken. Frankrijk.

Zo, dat vond ik wel een mooi gedicht ding, die intro. Anyways, vandaag ga ik het hebben over Frankrijk.

Zo, wat heeft Wikipedia op te merken over Frankrijk?

Frankrijk, officieel de Franse Republiek (Frans: République française), is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen),België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee, behoort tot Frankrijk alsook vele overzeese gebieden.

Inclusief overzeese gebieden heeft het land een oppervlakte van 674.843 km² en een bevolkingscijfer van 65,4 miljoen (januari 2010).[5] Frankrijk, vanwege de zeshoekige vorm ook wel l’Hexagone genoemd, is naar oppervlakte het grootste land binnen de Europese Unie. De hoofdstad is Parijs, dat ook verreweg de grootste stad van het land is.

Sinds het Verdrag van Verdun in 843 kent Frankrijk, dat haar naam dankt aan de Franken, inhaar geschiedenis enige continuïteit als bestuurlijke en culturele eenheid. Frankrijk is daarmee de oudste nog bestaande geopolitieke factor in de Europese machtsverhoudingen. De Franse culturele identiteit kan als ruim 2000 jaar oud beschouwd worden, omdat de Romeinse invloed zo beslissend is geweest. De landsgrenzen liggen sinds de Vrede van Nijmegen in 1678 redelijk vast en vallen voor een groot deel samen met natuurlijke grenzen.

Tegenwoordig is Frankrijk een eenheidsstaat en een democratische semi-presidentiële republiek. Het land is lid van grote en belangrijke internationale organisaties zoals de EU, deVN, de Veiligheidsraad (permanent, met vetorecht), de NAVO, de G8, de OESO en de WTO. Frankrijk was een van de initiatiefnemers van de Europese Monetaire Unie, die in 2002 leidde tot de invoering van de euro als wettig betaalmiddel in een groot aantal lidstaten van de EU, waaronder Frankrijk. In 1960 werd Frankrijk na de VS, de Sovjet-Unie en het Verenigd Koninkrijk de vierde mogendheid met kernwapens. Frankrijk behoort tot de 10 meest ontwikkelde landen ter wereld.

Wooeh, Nederland heeft er ook nog iets meetemaken. Frankrijk wordt steeds cooler.

Zelf ben ik 1x in Frankrijk geweest. In Disneyland welteverstaan. Maar dat is ook al bijna 4 jaar geleden. Alleen we zijn helaas nog nooit buiten Parijs geweest. Best wel jammer. Btw, wij gingen met de trein naar Disneyland. Alleen tijdens ons verblijf, gingen ze staken -great-. Dus moesten we met de bus terug. En dan zit je wel eventjes. Maar toen zagen wel wel meer van Frankrijk zelf, bedacht ik me net even.

Frans: De taal ja. Ik ben ongeveer de enige die ik ken die Frans een leuke en makkelijke taal vind. Ik snap ook niet dat je Frans nu al moeilijk vind.  Je suis. Tu es. Il/Elle/On est. Nous sommes.  Vous êtes. Ils/Elles sont. Dat was dus even heel mooi tussendoor het werkwoord être. Zijn dus.

Franse muziek: Jup, hun maken muziek ja. Anyways, Franse muziek is heel verslavend. Neem nou J’aime la vie van Sandra Kim.

Jup. Een oud songfestivallied. Maar het grappige is dat ze Belgische is.

Jup, een Frans kinderliedje wat zeer verslavend is. Het gaat over een Leeuwerik. Jeweetwel, zo’n vogel.

Libre comme l’air – Jonatan Cerrada

Deze stond ooit in het Frans boek. Hij is wel grappig.

 

Verder heb je nog veel meer Franse zooi. Alleen dat mag je lekker zelf opzoeken;)

~Marley

About these ads

Comments on: "Viva la Franceeee." (1)

  1. Hello! kkkdgfc interesting kkkdgfc site!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: